• Страница 1 из 1
  • 1
Шпалери на флізеліновій основі почали відходити на швах.
Написал 18.02.2026 в 19:38 1Offline (Ур. 1)
Зробив ремонт місяць тому, а тепер помітив, що на стиках флізелінові шпалери почали потроху відклеюватися. Це жахливо бісить, бо я старався і вибирав дорогий матеріал, а тепер стіна виглядає неохайно. Дуже боюсь, що якщо почну підклеювати звичайним клеєм, то залишаться жовті плями або я взагалі відірву цілий шматок полотна разом з тинькуванням.
Поделиться:

Вступайте в нашу группу Вконтакте и канал Telegram

Продажа сообществ, аккаунтов в соцсетях
Написал 18.02.2026 в 19:39 2Offline (Ур. 1)
Беріть спеціальний клей для стиків у маленькому тюбику з вузьким носиком і не видумуйте нічого зайвого. Я теж спочатку намагалася звичайним ПВА підмазати, то тільки все зіпсувала, бо він після висихання став дубовим і проступив крізь малюнок. Тюбиком дуже зручно залізти прямо під край, що відійшов, і притиснути гумовим валиком для шпалер.
Написал 18.02.2026 в 19:40 3Offline (Ур. 1)
Проблема зі швами часто виникає через протяги під час висихання або якщо стіна була погано проґрунтована перед наклеюванням. Спеціалісти знають, що флізелін не розтягується від вологи, тому якщо він відходить, значить клей занадто швидко вбрався в основу стіни. Можна спробувати злегка зволожити відклеєний край теплою водою з пульверизатора, щоб він став м'якшим перед нанесенням свіжого шару клею. Важливо потім видалити залишки суміші чистою вологою губкою, щоб не зіпсувати зовнішній вигляд.
Написал 18.02.2026 в 19:42 4Offline (Ур. 1)
Цитата Фартовый ()
Зробив ремонт місяць тому, а тепер помітив, що на стиках флізелінові шпалери почали потроху відклеюватися. Це жахливо бісить, бо я старався і вибирав дорогий матеріал, а тепер стіна виглядає неохайно. Дуже боюсь, що якщо почну підклеювати звичайним клеєм, то залишаться жовті плями або я взагалі відірву цілий шматок полотна разом з тинькуванням.

Виправити ситуацію самотужки цілком реально, головне не поспішати і діяти акуратно. Якщо шви розійшлися сильно, краще акуратно відігнути край шпателем і нанести під нього густий флізеліновий клей. Після нанесення зачекайте пару хвилин, щоб матеріал просочився, а потім щільно притисніть його пластиковим шпателем, виганяючи зайве повітря від центру до краю. Не забудьте перевірити, чи не дує з вікна, бо різкий перепад температури знову призведе до розклеювання.
Ми з працівниками нещодавно їздили купити шпалери в Леруа Мерлен https://www.leroymerlin.ua/f/shpalery і там консультант порадив відразу брати якісну ґрунтовку глибокого проникнення. В асортименті є багато професійних засобів саме для важкого флізеліну, які тримають намертво. Також на сайті можна подивитися відеоінструкції з правильної підготовки поверхні, щоб наступного разу таких проблем взагалі не виникало.
У підсумку ви отримаєте ідеально рівну стіну без видимих стиків. Це найбільш раціональний спосіб врятувати ремонт без переклеювання цілих смуг що завжди дорого і довго. Головне пам'ятати, що флізелін вимагає якісного клею, який наноситься тільки на стіну. Якщо все зробити по інструкції, то шви будуть триматися роками навіть у вологому приміщенні. Використання спеціального притискного ролика допоможе надійно зафіксувати краї без ризику пошкодити декоративний шар.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: