• Страница 1 из 1
  • 1
Суміш без лактози з народження — це нормально чи перебір?
Написал 08.01.2026 в 18:19 1Offline (Ур. 8)
Привіт усім, у мене таке запитання, на яке не можу знайти чіткої відповіді: чи нормально починати з безлактозної дитячої суміші саме з народження? Я читала, що лактоза — це природний цукор у молоці, але боюся, що без неї малюк може не отримати всього потрібного для росту та розвитку. Чи правда, що безлактозну суміш дають тільки коли є проблеми з травленням або непереносимістю? Може, це перебір і непотрібно робити цього без поради лікаря? Я переживаю, щоб не нашкодити новонародженому і водночас хочу забезпечити йому максимальний комфорт під час вигодовування.
Поделиться:

Вступайте в нашу группу Вконтакте и канал Telegram

Продажа сообществ, аккаунтов в соцсетях
Написал 08.01.2026 в 18:21 2Offline (Ур. 4)
Скажу так, що я не медик, але спостерігала за знайомими, у кого дітки мали проблеми зі звичайною молочною сумішшю — там після годування були здуття, кольки, плач і рідкий стілець, аж поки не перейшли на безлактозну. В таких випадках педіатри радять саме безлактозні формули, бо організм малюка ще не виробляє достатньо ферменту лактази і йому складно перетравлювати лактозу, що може спричиняти неприємні реакції у травленні. Є багато інформації, що безлактозні суміші створені саме для таких ситуацій, і вирішувати варто спільно з лікарем, щоб зрозуміти, чи це дійсно необхідно вашому малюку.
Написал 08.01.2026 в 18:23 3Offline (Ур. 8)
Дуже корисно почути досвід інших. Мені здається, що інколи батьки можуть так хвилюватися, що пробують міняти харчування без реальних показань. Я читала, що безлактозну суміш не призначають «про всяк випадок», а лише коли є явні ознаки непереносимості лактози, як-от здуття, сильне газоутворення, рідкий стілець чи дискомфорт малюка після годування. Саме тому я не хочу робити поспішних висновків і вважаю, що без консультації педіатра краще не змінювати стандартне харчування. Бо звичайні адаптовані суміші містять всі необхідні поживні речовини для росту і розвитку, а лактоза в них є важливим джерелом енергії.
Написал 08.01.2026 в 18:26 4Offline (Ур. 4)

Цитата
Дуже корисно почути досвід інших. Мені здається, що інколи батьки можуть так хвилюватися, що пробують міняти харчування без реальних показань. Я читала, що безлактозну суміш не призначають «про всяк випадок», а лише коли є явні ознаки непереносимості лактози, як-от здуття, сильне газоутворення, рідкий стілець чи дискомфорт малюка після годування. Саме тому я не хочу робити поспішних висновків і вважаю, що без консультації педіатра краще не змінювати стандартне харчування. Бо звичайні адаптовані суміші містять всі необхідні поживні речовини для росту і розвитку, а лактоза в них є важливим джерелом енергії.
Так, цілком логічно підходити до цього з обачністю і не змінювати склад харчування без обґрунтованих причин. Але хочу додати, що коли вже є медичні показання або вагомі підстави вважати, що звичайна суміш дійсно викликає дискомфорт у малюка, то безлактозну дитячу суміш https://maudau.com.ua/categor....laktozy можна не лише підібрати, а й придбати дуже зручно онлайн. В інтернет‑магазині MAUDAU представлено великий вибір дитячого харчування, серед якого є безлактозні продукти, що підходять саме для немовлят із чутливістю до лактози чи лактазною недостатністю. 

Такий магазин дозволяє легко знайти варіанти, що відповідають потребам конкретної дитини за віком і складом, і замовити їх додому без зайвих пошуків по аптеках чи супермаркетах. Головне — орієнтуватися на рекомендації лікаря, бо саме фахівець може встановити, чи потрібна така формула саме зараз, а також підказати, як правильно організувати перехід на нову суміш, щоб дитина почувалася комфортно та отримувала всі необхідні поживні речовини. Такий підхід допомагає уникнути непотрібного стресу для дитини і батьків, а купівля через перевірений онлайн‑магазин робить процес значно простішим і менш витратним за час та сили.
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: